Vain parasta minulle

Kolmesta pienoisnäytelmästä koostuva esitys

 

”Vain parasta minulle on katsojan kannalta mitä osuvin nimi Helsingin kaupunginteatterissa nähtävälle kolmen pienoisnäytelmän kokonaisuudelle. Teatteriin lähtemisen kynnys on vallitsevien olojen takia monelle tavallista korkeampi, ja odotukset valitun esityksen suhteen varmasti sen mukaiset. Teatterintekijätkin tuntuvat kurottautuvan normaalia korkeammalle. – Vain parasta minulle -esityksen kolme pienoisnäytelmää ovat jokainen omalla tavallaan mainioita, mutta yhdessä ne muodostavat suorastaan huikean elämyksen.” Lauri Meri – Helsingin Sanomat

”Helsingin kaupunginteatterin Vain parasta minulle on ihastuttava kolmen ruokalajin ateria, joka kulkee kaaren uskottavasta draamasta absurdiin hattaraan. ” – Selinä Keränen, Apu

”Nähtynä Vain parasta minulle oli upean näyttelijätyön juhlaa. — Pienoisnäytelmissä hypättiin myös sujuvasti tyylilajista toiseen. Se kertoi näytelmät ohjanneen Aino Kiven taidoista ohjaajana. Voimakkaasti etäännyttävästä keskieurooppalaisesta ekspressionismista kuljettiin vanhuuden pelkoa kuvaavan tragikomedian kautta burleskiin ilotteluun.” Matti Saarela, Kielipuolen päiväkirja”

Vain parasta minulle -esityksessä on läsnä elämän ne kaikista suurimmat ja pienimmät inhimilliset kysymykset. Esityskokonaisuudessa näytelmät ovat toisistaan selkeästi erillisiä ja itsenäisiä, löytäen kuitenkin toisistaan temaattisia kytköksiä. Katsojan vapaalle tulkinnalle on jätetty kiitettävästi tilaa.” – Eeli Vilhunen, Demokraatti

Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä esitettävät kolme erilaisista lähtökohdista syntynyttä näytelmää luovat yhdessä illan, joka koskettaa, naurattaa ja yllättää. Kolmen kirjailijan – Sofi Oksanen, Elina Snicker ja Maija Vilkkumaa –  näkemys maailmasta juuri nyt ja tulevaisuudessa on ajankohtaisuudessaan yllättävä ja tuore. Idea kolmen näytelmän kokonaisuudesta sai alkunsa, kun Sofi Oksasen näytelmä Rakastan sinua jo nyt kantaesitettiin Wienin Burg-teatterissa vuonna 2017 yhdessä neljän muun eurooppalaisen naiskirjailijan näytelmän kanssa.

SOFI OKSASEN näytelmä RAKASTAN SINUA JO NYT kertoo suomalaisesta Marjasta, joka toivoo lasta, ja ukrainalaisesta sijaissynnyttäjästä Dariasta. Rooleissa Vappu Nalbantoglu ja Aurora Manninen.

ELINA SNICKERIN näytelmä ITKU VIERAALLE kertoo armeijan palveluksessa olevasta naisesta, Luutnantista, ja siitä kuinka tuntemattoman ihmisen kohtaaminen voi synnyttää yllättävän yhteyden ihmisten välillä. Rooleissa Kaisa Torkkel, Aurora Manninen, Riitta Havukainen.

MAIJA VILKKUMAAN näytelmä MERISÄÄ näyttää tulevaisuuden Helsingin, jossa Henna ja Matilda ovat luoneet merenneitoteemaisen soutuvenefirman, joka kuljettaa kaupunkilaisia Tähtitorninmäelle kun vesi on vallannut Etelä-Helsingin. Rooleissa Vappu Nalbantoglu, Merja Larivaara, Kaisa Torkkel.

Vain parasta minulle. Kantaesitys Helsingin kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 27.10. Sofi Oksasen, Elina Snickerin ja Maija Vilkkumaan pienoisnäytelmien ohjaus Aino Kivi, lavastus Mika Haaranen, puvut Laura Dammert, valot William Iles, musiikki ja äänisuunnittelu Aleksi Saura, koreografia Kaisa Torkkel. Rooleissa Vappu Nalbantoglu, Aurora Manninen, Riitta Havukainen, Merja Larivaara, Kaisa Torkkel.

Pin It on Pinterest

Vieritä ylös